ONLINE YOGA ER GODT

Hvad er online yoga?

 

Yoga betyder at ’forene’. Det er i sin oprindelse fra Indien – og for mere end 5000 år siden var dets formål at gøre kroppen klar til at sidde og meditere.

Jeg underviser i yin yoga og mindful yoga, som er blid hatha yoga – alt sammen foregår som online yoga.

Fordelen ved online yoga er, at du har muligheden for at vælge både tid og sted selv. Hos mig har du mulighed for at deltage i mine live-sessioner, og hvis ikke tiderne for live passer dig, kan du vælge at streame yogatimen, lige når det passer dig.

Yoga hjemmetræning er blevet mere og mere belejligt for flere mennesker. Det tillader dig at lave dine yogaøvelser derhjemme i dit eget tempo, hvilket går godt i spænd med den travle hverdag, mange har i dag.

 

Online yin yoga

Yin yoga er en rolig og afstressende yogaform, der udover at berolige nervesystemet også smidiggør kroppens muskler, sener og bindevæv.

Yin yoga kan derfor være et rigtig godt supplement til en mere aktiv træning.

Til mine online yin yogahold er strækkene passive, og primært i siddende og liggende stillinger. Denne yogaform er mindre dynamisk end andre yogaformer, og bruger åndedrættet til at berolige nervesystemet.

Hatha yoga og mindful yoga

Mindful yoga er hatha yoga, men i meget langsomt tempo. Ved hjælp af simple yoga-øvelser bevæger du dig opmærksomt og nænsomt ind og ud af de lette guidede stillinger. Både mindful yoga og hatha yoga foregår online hos mig.

Åndedrættet er essentielt og du ”tager bolig” i din egen krop. Vedvarende træning kan virke helende og skabe ro og stabilitet. Alle kan være med lige meget niveau og helbredstilstand.

 

Hvad kan yoga?

Yoga kan, hvad enten det er online yoga eller ved fysisk tilstedeværelse, give følelsen af velvære, indre ro, smidighed og styrke i kroppen. Online yoga kan især være en god idé for dig, der måske døjer med en travl og pakket kalender. Her har du nemlig mulighed for at time og tilrettelægge timerne, lige som du ønsker dem.

Yin yoga kan løsne op for blokeringer og lindre bl.a. nakke-, ryg- og lændesmerter. Tiden (fra 3-10 minutter) og tyngdekraften i yin-stillingerne fremmer tålmodighed såvel som vedholdenhed.

I stillingerne øges blodgennemstrømningen i kroppen, og på den måde kan ilt, affaldsstoffer og kropsvæsker flyde mere frit og afhjælpe ophobninger og blokeringer.

Med fokus på at afspænde og give slip, forsøger jeg med min online yin yoga at løsne op for mentale blokeringer og have en positiv indvirkning på angst, stress og depression.

Mindful (hatha) yoga både styrker og strækker kroppen.

mfr bindevæv mindfulness

Online yoga – fra mit perspektiv

Yoga er uundværligt for mig. Det er en livsnødvendighed. Jeg bruger yin yogaen til at smidiggøre min krop, så den er adræt og bevægelig og holde smerter og stivhed for døren. Jeg bruger mere dynamiske yogaformer som vinyasa yoga til at styrke og strække kroppen.

Både yin yoga og mindful yoga giver mig følelsen af nærvær og indre ro. Langsom Søndag med mindful yoga er for mig meditation i bevægelse, og jeg elsker at undervise i det.

Online yoga adskiller sig fra yoga ved fysisk tilstedeværelse ved, at der ingen øvre grænse er på holddeltagelsen – og jeg elsker, når vi online kan samles så mange mennesker og nyde yogaen sammen, hver for sig, på hver vores måde.

Lad os bare sige, at yoga er kommet for at blive. Det skaber både en fysisk og mental balance i mit liv.

 

De bedste resultater ved online yoga sker, når:

  • du selv har valgt at lave yoga.
  • du lytter til din krop og dermed lærer den bedre at kende.
  • du afprøver kroppens grænser.
  • du har tålmodighed med dig selv og din krop.
  • du er vedholdende i din yogapraksis.