YOGA ER GODT

Hvad er yoga?

 

Yoga betyder at ’forene’. Yoga er i sin oprindelse fra Indien – og for mere end 5000 år eller mere siden var dets formål at gøre kroppen klar til at sidde og meditere.

Jeg underviser i yin yoga og mindful yoga, som er blid hatha yoga.

 

Yin yoga

Yin yoga er en rolig og afstressende yogaform, der udover at berolige nervesystemet også smidiggør kroppens muskler, sener og bindevæv.

Yin yoga kan derfor være et rigtig godt supplement til en mere aktiv træning.

I yin yoga er strækkene passive, og primært i siddende og liggende stillinger. Denne yogaform er mindre dynamisk end andre yogaformer, og bruger åndedrættet til at berolige nervesystemet.

Hatha yoga og mindful yoga

Mindful yoga er hatha yoga, men i meget langsom tempo. Ved hjælp af simple yoga-øvelser bevæger du dig opmærksomt og nænsomt ind og ud af de lette guidede stillinger.

Åndedrættet er essentielt og du”tager bolig” i din egen krop. Vedvarende træning kan virke helende og skabe ro og stabilitet. Alle kan være med lige meget niveau og helbredstilstand.

 

Hvad kan yoga?

Yoga kan give følelsen af velvære, indre ro, smidighed og styrke i kroppen.

Yin yoga kan løsne op for blokeringer og lindre bl.a. nakke-, ryg- og lændesmerter. Tiden (fra 3-10 minutter) og tyngdekraften i yin-stillingerne fremmer tålmodighed og vedholdenhed.

I stillingerne øges blodgennemstrømningen i kroppen, og på den måde kan ilt, affaldsstoffer og kropsvæsker flyde mere frit og afhjælpe ophobninger og blokeringer.

Med fokus på at afspænde og give slip, kan yin yoga løsne op for mentale blokeringer og have en positiv indvirkning på angst, stress og depression.

Mindful (hatha) yoga både styrker og strækker kroppen.

mfr bindevæv mindfulness

Hvordan bruger jeg selv yoga?

Yoga er uundværligt for mig. Det er en livsnødvendighed. Jeg bruger yin yogaen til at smidiggøre min krop, så den er adræt og bevægelig og holde smerter og stivhed for døren. Jeg bruger mere dynamiske yogaformer som vinyasa yoga til at styrke og strække kroppen.

Både yin yoga og mindful yoga giver mig følelsen af nærvær og indre ro. Langsom Søndag med mindful yoga er for mig meditation i bevægelse og jeg elsker at undervise i det.

Lad os bare sige, at yoga er kommet for at blive. Det skaber både en fysisk og mental balance i mit liv.

 

Jeg ser de bedste resultater når

  • du selv har valgt at lave yoga
  • du lytter til din krop og dermed lærer den bedre at kende
  • du afprøver kroppens grænser for
  • du har tålmodighed med dig selv og din krop
  • du er vedholdende i din yogapraksis