Podcast: Fra hoved til krop

Klik på play herover – og LYT og SE

Videopodcast

Tænkepause ᛫ Kroppen som vejviser

Podcast af Christine Gouchault

Christine Gouchault interviewer Stina Bavnhøj i denne episode af Tænkepause, “Kroppen som vejviser”. En ærlig snak om at gå fra at være high performance drevet og dyrke elitesport til at gå ned med stress, og om at finde balancen igen, og skabe livskvalitet, hvor der både er ro og tempo. Se hvilke signaler Stina Bavnhøj overhørte, og hvad kan du gøre på blot 1 minut i køen i supermarkedet for at undgå, at du havner i samme situation, samt hvilke redskaber hun har i dag, der forbygger stress.

Følg Christine Gouchault på YouTube for flere Tænkepauser med inspirerende mennesker og dygtige eksperter, som giver deres bud på, hvordan du kan finde modet til at skabe de ændringer, du ønsker.

Planlagt, produceret og afviklet af Christine Gouchault

Klik på play herover – og LYT

Podcast

Fra hoved til krop med bevidsthed

Podcast af Mette Maja Mouritsen

Stina Bavnhøj havde i mange år presset sig selv både fysisk og mentalt. Hun havde været idrætsudøver på konkurrenceniveau, hun trænede sin krop hårdt, og det var da hun arbejdede som lærer, at hendes krop sagde stop, og hun blev stressramt.

Nu er hun coach, yoga- og mindfulness lærer og dyrker fortsat idræt men med et helt andet kropsligt nærvær end tidligere.

En rejse hun nødigt vil være foruden, hvor hun mere bevidst begynder at lytte til sin krop og iagttage nogle overbevisninger om, hvordan hun bør leve livet.

En livsforandrende rejse, hvor alene det at stoppe op eller blive stoppet har en effekt. Derudover at lytte indad og fortsætte med det, eftersom livet og kroppen er foranderlig.

Selvkærlighed er et nøgleord. Det kan synes fjernt og abstrakt i begyndelsen, indtil det viser sig helt af sig selv. Vi berører begrebet integration, så det vi bliver bevidste om bliver konkret og jordnært. På engelsk kunne det kaldes ”embodyment of the soul”  eller ”walk the talk.”

Vi taler om at øve sig igen og igen, og at erfaringerne fra at have presset sig selv i mange år, nu kommer til udtryk som øvelsen i at have en mere bevidst og kærlig tilgang til os selv. Derigennem bliver vi gradvist ekspert på vores kropslige sansninger og reaktioner. Samtidig opdager vi alt det, vi ikke kan kontrollere, som vi så kan slippe at bekymre os om i overgivelse til livet.

Noget overraskende får vi til sidst ”besøg” af Jesus.

Tak Stina for et hjerteligt og inspirerende møde.

Planlagt, produceret og afviklet af Mette Maja Mouritsen

Klik på play herover – og LYT

Podcast

Om at genfinde kontakten til kroppen

Podcast af Soroush Zand

Mindfulness- & yogalærer og skyggecoach, Stina Bavnhøj, mindes sit sygdomsforløb, og hvordan det åbnede hendes øjne op for at hun havde brug for en mere kærlig tilgang til sin krop. Hun fortæller om tiden som træningsleder på et fitnesscenter, hvor hun med egne øjne så, hvordan unge presser deres egen krop udover grænserne for, hvad der er sundt. I dag har hun ændret sit forhold til sin egen krop og støtter sine kursister og klienter i at slippe den perfektionistiske og præstationsorienteret tilgang til deres krop. En tilgang der hersker i vores samfund og derfor i mange af os. I dag underviser Stina i en balanceret tilgang, hvor man lærer at mærke, hvad der føles godt samtidig med at man tager sig af sin krop.

Dagens gæst er Stina Bavnhøj og du kan læse mere om hende på www.stinabavnhoj.dk

.

Planlagt, produceret og afviklet af Soroush Zand – læs mere på www.sjæl.dk

.

Musik af Jacob Hauge Mateo og Lilo Aurora

Del dine tanker